AGC یا Auto Gain Contro یک فناوری کنترل کننده نور در دوربین های مداربسته به حساب می آید که امروزه در بیشتر دوربین های مداربسته وجود دارد. فناوری AGC در ابتدا به عنوان یک آپشن در دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار می گرفت که به مرور زمان در اکثر دوربین های مداربسته تولید شده توسط برندهای مطرح دنیا مانند داهوا و هایک ویژن قرار داده شد و امروز یک مکانیزم ابتدایی برای همه دوربین های مداربسته به حساب می آید.
عملکرد مکانیزم AGC
اگر بخواهیم نحوه عملکرد مکانیکی دوربین مدار بسته را مورد بررسی قرار دهیم می توان چنین گفت که در تمام دوربین های مداربسته در شرایط کاهش نور محیط ، دیافراگم دوربین بازتر می شود و در نتیجه میزان نور دریافتی چیپ تصویر دوربین مداربسته افزایش می یابد. این عملکرد منجر به بهبود کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته در شرایط نوری ضعیف است. با این حال باز هم در محیط هایی که نور به شدت اندک است نیاز به مکانیزم های تقویتی در جهت بهبود کیفیت تصاویر خواهد بود. مکانیزم AGC در اصل یک مکانیزم الکترونیکی برای تقویت و تنظیم نور محیط است.
در مکانیزم AGC زمانی که نور محیط کاهش میابد، این فناوری با استفاده از تقویت الکترونیکی سیگنال های تصویر را تقویت می کند و در نهایت تصویر پر نور تر نمایش داده می شود. البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که این تقویت نور تصویر یک عیب بزرگ هم دارد که در نهایت منجر به ایجاد نویز های الکترونیکی به صورت ایجاد دانه های ریز و رنگی در تصویر می شود.
نویز الکترونیکی
همانطور که گفتیم مکانیزم AGC یک مکانیزم قدیمی برای بهبود کیفیت تصاویر در شرایط نور کم هست و فناوری های جدیدی برای تقویت کیفیت تصاویر در چنین شرایطی بوجود آمده است. بنابراین بهترین راه برای کاهش نویز تصاویر دوربین مداربسته استفاده از چیپ های تصاویر پیشرفته تر و با حساسیت بالاتر است تا از این طریق بدون نویز تصاویر بهتری داشته باشیم.
از نظر قیمت دوربین مداربسته دارای فناوری AGC هم باید گفت که این مکانیزم تقریبا در تمام دوربین های مداربسته وجود دارد و در نتیجه چون مزیتی برای دوربین محسوب نمی شود تاثیری در قیمت دوربین ها نخواهد داشت.
مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:
قابلیت تشخیص دستکاری (Tamper Detection) در دوربین مداربسته
تست فلوک Fluke دوربین مداربسته